Conservation and adaptation of Annexe

Conservation, Alteration, Adaptation, Extension

| | Comments are off for this post.

We received permission for a broad base of adaptation, development and conservation works at this rural Grade 2 listed building which has already been subject to significant development, some of it unsympathetic. The stated intention was to rationalise the entirety of the estate and to create a better integrated whole that…

Continue Reading

Infill plot overflowing with character

| | Comments are off for this post.

The proposal is for the replacement of the existing single-storey disused garage with a 2-storey house comprising semi-basement (half storey below ground) in keeping with the character of the area. Designed with a striking contemporary central glass atrium and circulation core that provides ventilation, sufficient daylight and sunlight to satisfy…

Continue Reading
Contemporary Dwellings

6 Dual aspect Contemporary properties

| | Comments are off for this post.

This scheme proposes the construction of 6 dual aspect Terraced properties of contemporary design oriented East-West to provide sufficient daylight and sunlight, whilst avoiding overheating, minimising overshadowing and maximising the usability of outside amenity space. Each dwelling has been designed with adequate and easily accessible storage space that supports the…

Continue Reading
Annex Forming Part of the Landscape

Bridleworth Annex – Permission Received

| | Comments are off for this post.

WORTH CONSERVATION AREA Bridleworth occupies a central location within Worth Conservation Area as the property boundary abuts the northern boundary of St Nicholas Churchyard which forms part of the curtilage of the Grade I listed building and is the focal point of this area. The southern aspect of the property…

Continue Reading
The Spiral Entrance View

Sleepy Hollow – Spiral – Finally Finished

| | Comments are off for this post.

The Spiral (Sleepy Hollow) is a wonderful contemporary, striking, coiled eco-house, offering a layout that is both stylish and practical, with excellent eco credentials including geo-thermal and solar energy and a state of the art heat and energy recovery system, delivering minimal running costs. At first glance appearing more like…

Continue Reading

Leamlands Barn – Finished

| | Comments are off for this post.

Originally a small brick built farm store used for bee keeping equipment, the building was converted to a two bedroom (one double and one small single) cottage about 20 years ago. The previous owner purchased the house in 2000 and added a conservatory and extended the kitchen. The house is…

Continue Reading

Preston Drove Conservation Area – Brighton

| | Comments are off for this post.

We are delighted to announce that we have been appointed to undertake the next stages of the works by the new owners of this magnificent property in the heart of Preston Drove Conservation Area – Brighton Planning permission No BH2017/00254 granted on the 29 November 2017 is situated on an…

Continue Reading

Sleepy Hollow – Work is progressing well

| | Comments are off for this post.

The scheme was designed on the basis that it is of an exceptional design and it therefore complies with paragraph 55 of the NPPF. see also – https://search.savills.com/property-detail The scheme was been considered in detail by both the Councils Urban Designer and also the Architects panel. The scheme was been amended…

Continue Reading

Leamlands Barn – Work starts on site

| | Comments are off for this post.

Originally a small brick built farm store used for bee keeping equipment, the building was converted to a two bedroom (one double and one small single) cottage about 20 years ago. The previous owner purchased the house in 2000 and added a conservatory and extended the kitchen. The house is…

Continue Reading

Hobbs Cottage – looking good

| | Comments are off for this post.

The proposal was designed to directly mirror the existing garage, having a hipped roof with gablet at the southern end and a gable at the northern end, sandwiching the sun room and circulation space between this and the existing garage. The further accommodation including the Kitchen, WC and store room…

Continue Reading